Potpuno novi Mustang fastback iz ’68. sa kožom iz Ferrarija?
Log in

Potpuno novi Mustang fastback iz ’68. sa kožom iz Ferrarija?

Ako želite modernu tehnologiju, ali i retro izgled Ford Mustanga iz 1968., firma bazirana na Floridi ima rješenje. Firma licencirana za proizvodnju Mustang replika, Revology, je predstavila svoju posljednju kreaciju: Ford Mustang fastback iz 1968. u Highland Green metalik boji sa prelijepim braon eneterijerom prekrivenim istom kožom koji koristi Ferrari.

REV-9664.jpg

Ovo je Revology-jev prvi Mustang fastback iz ’68 koji je firma ikada napravila, kao i prvi automobil koji će izvesti u Japan, s obzirom da se tamo kupac nalazi. Kao i sve ostale Revology Mustange, i ovaj karakteriše moderni donji postroj sa dvostrukim oscilujućim ramenima naprijed, zadnjim oslanjanjem krute osovine sa osloncem u tri tačke, i samoventilirajućim diskovima sa četvoroklipnim čeljustima na sva četiri točka.

revology-68-mustang-fastback-3.jpg

Revology je u ovom projektu prvi put upotrijebio Fordov 6R80 šestostepeni automatski mjenjač, koji je zbog veličine zahtijevao redizajnirani tunel i centralnu konzolu. Snaga dolazi iz 5.0 litarskog V8 agregata sa 435 KS, ali ako se opredijelite za manuelni mjenjač, dobićete noviju generaciju tog agregata sa 460 KS. Međutim, vrhunac ovog ponovo rođenog Mustanga mora biti ručno izrađeni interijer.

revology-68-mustang-fastback-4.jpg

Revology tvrdi da “Cuoio” braon koža dolazi iz iste italijanske kožare koja snabdijeva Ferrari tim materijalom. Prvoklasna koža pokriva gotovo svaki dio enterijera, uključujući i centralnu konzolu, armaturu instrument table, oplate vrata, “nebo”, sjedišta, upravljač, pa čak i prtljažnik. Ovaj primjerak replike Mustanga je već prodat kupcu iz Japana, ali će Revology napraviti drugi ako imate najmanje 180,680 dolara za manuelnu, ili 184,520 dolara za verziju sa automatskim mjenjačem.

Dmotion

megapixel logo