Škoda Rapid dobija novo lice
Log in

Škoda Rapid dobija novo lice

Prema novim informacijama Škoda će revidirati novu generaciju Rapida kako bi napravila “legitimnog rivala” Volkswagen Golfu.

Ovo je šef prodaje i marketinga Škode, Alain Favey, izjavio za britanski Autocar. On kaže da će novi Rapid doći sljedeće godine sa drugim imenom, radikalno izmijenjenom tehnologijom i ponovo osmišljenim dizajnom. Drugim riječima to će biti potpuno novi automobil.

147298dd-2018-skoda-rapid-spaceback-facelift-1.jpg

“Kako bih ovo rekao? Naše prisustvo u tom segmentu je vrlo skromno. Sa trenutnim modelom Rapid Spaceback mi nijesmo uspjeli da uvjerimo ljude da smo kredibilan takmičar u ovom segmentu,” kaže Favey.

Škoda ima toliko povjerenja u novi Rapid da vjeruje kako će već u prvoj godini prodati duplo više novih automobila nego sa odlazećim modelom. Tokom 2017. je Škoda inače prodala 66.512 Rapida u Evropi.

a9e228c3-2018-skoda-rapid-facelift-3.jpg

Favey dalje navodi da će novi Rapid biti dramatično drugačiji od Octavie:

“Novi Rapid neće biti dostupan kao karavan, dok će Octavia karavan činiti i dalje dobar dio prodaje. Rapid će biti jasan rival Golfu u smislu dizajna.”

Platforma na kojoj će biti postavljen novi Rapid biće MQB AO arhitektura Volkswagen Grupe, koju trenutno koriste Seat Ibiza i Volkswagen T-Roc. Sa ovom platformom Rapid će imati brojne prednosti u startu, poput naprednih motora grupe 1.0 trocilindraša, ali i 1.5 benzinca i 1.6 dizelaša.

U unutrašnjosti će novi Škodin model biti opremljen sa novom generacijom info-zabavnog sistema koji će se ubrzo naći i u ostatku game.

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo