Tesla otpušta više od 3.000 radnika
Log in

Tesla otpušta više od 3.000 radnika

Proizvođač električnih automobila Tesla otpušta više od tri hiljade zaposlenih u pokušaju da kompanija smanji troškove i napokon postane profitabilna, piše Reuters.

Prema e-mailu koji je izvršni direktor te kompanije i milijarder Elon Musk poslao radnicima u utorak, da bi kompanija napokon počela da ostvaruje profit, a godišnji profit nije ostvarila u posljednjih petnaest godina, moraće da otpuste devet posto od preko 37 hiljada zaposlenih.

ert34567gzre.jpg

"Pokreće nas misija da ubrzamo svjetski prelaz na održivu i čistu energiju, ali to nikad nećemo uspjeti ako ne dokažemo da prvo možemo da ostvarimo održivi profit", napisao je Musk u utješnom e-mailu svojim radnicima, a poslije je na Twitteru objavio da je odluka da otpusti nekoliko hiljada radnika bila "teška, ali neophodna".

Prema pisanju Reutersa, Muskova kompanija već neko vrijeme pokušava da postigne magičnu brojku u serijskoj proizvodnji svog Modela 3 od pet hiljada automobila nedjeljno, a prema posljednjoj izjavi Muska to bi trebalo i da se ostvari krajem juna. Ipak, na te produkcijske napore troše ogromne količine novca. Slobodni novčani tok, ključni pokazatelj finansijskog zdravlja kompanije, proširio se sa negativnih 277 miliona dolara u posljednjim mesecima 2017. godine na jednu milijardu dolara u prvom kvartalu ove godine.

Poslednji put izmenjenosreda, 13 jun 2018 15:58
megapixel logo