Interesovanje za prvim električnim Porscheom veće od očekivanog
Log in

Interesovanje za prvim električnim Porscheom veće od očekivanog

Potražnja za prvim električnim Porscheom razvija se bolje nego što se očekivalo. Vođa prodaje Detlev von Platen očekuje veću prodaju modela Mission E, za koji se očekuje da će biti pokrenut 2019.

"Pozitivan odgovor na Mission E nas člini veoma optimističnim", rekao je u intervjuu Rojtersu. Prvobitno je bila planirana godišnja proizvodnja od 20.000 jedinica.

"Ali mi već istražujemo mogućnosti da povećamo kapacitet proizvodnje zbog veoma dobrog odziva".

05-2dfe048-2048.jpg

Kina će postati važno tržište za sportski sedan sa četvoro vrata, nakon što je vlada u Pekingu podstakla elektromobilnost u gradovima. Ali i u SAD-u Platen vidi potencijal uprkos prethodnoj dominaciji električnog automobila Tesla, piše Seebiz.

Narudžbine još nijesu moguće, ali Porsche već prihvata rezervacije za Mission E. Najprofitabilnija kompanija Volkswagena takođe planira i druge električne automobile, primjera radi u sportskom kompaktnom SUV segmentu.

Odluka da li će najprodavaniji model, SUV Macan, iz sljedeće generacije biti isključivo električni, pada u narednim mjesecima, rekao je von Platen.

Osim toga, prodaja modela s hibridnim motorima neočekivano se dobro razvija. "Veoma smo iznenađeni koliko su jaki naš plug-in modeli u razvoju", rekao je Von Platen.

Poslednji put izmenjenoutorak, 13 februar 2018 17:24
megapixel logo