Počela masovnija isporuka Modela 3, vlasnici bijesni na Teslu
Log in

Počela masovnija isporuka Modela 3, vlasnici bijesni na Teslu

Tesla je konačno počela masovnije da isporučuje Model 3 novim vlasnicima, ali nijesu svi sa osmjehom na licu dočekali dugo željenog ljubimca.

Nekoliko kupaca se požalilo na društvenim mrežama što u 5.000 dolara dodatno plaćenom Premium paketu opreme nijesu dobili unutrašnjost presvučenu alkantarom, kako su očekivali.

Iako se na sajtu Tesle za Model 3 ističe da premium paket obuhvata "sjedišta sa grijanjem i vrhunske kabinske materijale, uključujući drvenu dekoraciju i USB priključke na zadnjoj klupi", te se nigdje ne naglašava konkretno alkantara kao taj "vrhunski materijal", kompanija je zbunila svoje kupce reklamnim fotografijama na kojima je materijal enterijera ličio na alkantaru.

DTgvertVyhVwAAQs3m.jpg

Novi vlasnici Modela 3 su bijesni jer se alkantara nalazi u vozilima koja su isporučivana u prethodnom periodu, pa su se pojavile i glasine da je Tesla raskinula ugovor sa dobavljačem alkantare poslije svega 2.000 proizvedenih jedinica.

Drugi problem u najavi je pitanje kakav materijal Tesla koristi za enterijer Modela 3 za kupce verzija bez premium opreme, koji će tek biti isporučivani, ako premium paket ne podrazumijeva alkantaru, već jeftiniji sintetički materijal.

U svakom slučaju, ova situacija je lako mogla biti izbjegnuta da je uspostavljena bolja komunikacija i prije svega realniji prikaz modela zainteresovanim kupcima.

B92

megapixel logo