Procurila fotka koja otkriva izgled novog Land Rover Defendera
Log in

Procurila fotka koja otkriva izgled novog Land Rover Defendera

Nakon slike Lego igračke koja se skoro pojavila, sada je na Internet procurila i fotografija sa digitalne instrument table koja otkriva izgled novog Land Rover Defendera. Ovo nam pruža prvi pogled na automobil bez kamuflaže, pa i ne čudi da se fotografija brzo razdijelila na forumima ljubitelja britanskog brenda.

fghbrt6zu56756.jpg

Bilo kako bilo, vidi se da će novi Defender krasiti dosta moderniji dizajn nego kod prethodne generacije, a sa druge strane biće odmah prepoznatljiv. Novi Land Rover čini se ima nešto zaobljeniji prednji kraj sa kružnim LED prednjim svjetlima. Tu su i crni retrovizori, kao i crni B i D stub, dok je “plutajući” C stub širok i u boji karoserije. Takođe se čini da je mali bočni prozor uklopljen u krov kao i kod prethodne verzije sa tvrdim krovom.

D90TrovyWsAAzlVc.jpg

U osnovi novog Defendera je modifikovana MLA platforma koja se koristi kod modela Range Rover Sport i Land Rover Discovery. Još uvijek nije poznata motorizacija, ali očekuje se nekoliko 2.0 litarskih 4-cilindarskih benzinskih i dizelskih jedinica u kombinaciji sa pogonom na sva četiri točka i manuelnim, odnosno automatskim mjenjačima. Najvjerovatnije će u neko doba biti ponuđen i benzinsko-električni hibrid.

Novi Defender će vjerovatno biti predstavljen u septembru tokom sajma u Frankfurtu ili na nekom zasebnom event-u u to doba.

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo